Accesul la profesia de expert contabil nu va mai fi conditionat de vechimea in specialitate, avand in vedere ca, dupa examenul de acces, este obligatorie perioada de stagiu de trei ani, a decis miercuri Guvernul.
Potrivit legislatiei in vigoare, la examenul pentru profesia de expert contabil se puteau prezenta persoanele care au studii economice superioare in specialitatea contabilitate-finante, cu diploma recunoscuta si practica de specialitate de cel putin trei ani, sau cele cu studii economice superioare si practica in specialitate de cel putin cinci ani. Noile prevederi elimina, de asemenea, conditia de vechime si pentru persoanele care vor sa se prezinte la examenul pentru profesia de contabil autorizat. O alta modificare consta in largirea competentelor expertilor contabil.

Astfel, expertul contabil poate acorda asistenta de specialitate necesara infiintarii si reorganizarii societatilor comerciale si va efectua servicii profesionale care presupun cunostinte de contabilitate. De asemenea, persoanele fizice si juridice care au calitatea de expert contabil pot efectua activitatile de audit financiar si consultanta fiscala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.