Selectia filmelor a fost facuta pe baza voturilor presei de specialitate. La seara de Gala din 2 februarie, vor fi invitate 300 de personalitati din toate domeniile, in prezenta carora vor fi prezentate topurile anului 2006.

DE-AI NOSTRI

Astfel, vom afla cine este cel mai bun regizor roman, care e cel mai bun film care a rulat pe ecranele romanesti, cine este cel mai mai bun actor/ cea mai buna actrita intr-un film romanesc. In acest context, invingator la puncte este regizorul Corneliu Porumboiu, cu al sau film "A fost sau n-a fost". La capitolul actrite, Dorotheea Petre este cea mai buna, pentru rolul interpretat in filmul lui Catalin Mitulescu, "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii". Revenind la "A fost sau n-a fost", aceasta pelicula i-a propulsat dintr-un foc pe locul intai pe actorii Ion Sapdaru, Mircea Andreescu si Teodor Corban.

CE VEDEM?

Ne-or omori topurile, nu ne-or omori, putem sau nu sa fim de accord cu ele. Cineva sau ceva tot trebuie sa fie in fruntea clasamentului. Criticii au vazut si-au decis top 10: 1. "A fost sau n-a fost"; 2. "Volver"; 3. "Match Point"; 4. "Munchen"; 5. "Whisky"; 6. "Cartita"; 7. "Ascuns"; 8. "Zborul United 93"; 9. "Copiii tatalui"; 10. "Borat".