Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR) acorda un sprijin financiar de pana la 40.000 de euro tinerilor care doresc sa se instaleze in mediul rural si sa administreze o exploatatie agricola.

Pentru a accesa aceste fonduri, solicitantul nu trebuie sa depaseasca varsta de 40 de ani si trebuie sa faca dovada ca este pentru prima data cand administreaza o exploatatie agricola in mediul rural. De asemenea, tanarul fermier este obligat sa prezinte un plan de afaceri, dar si sa demonstreze ca detine calificari profesionale suficiente in domeniul pentru care opteaza. Totusi, exista si posibilitatea ca femierul sa beneficieze de o perioada de maxim 36 de luni in care sa-si definitiveze pregatirea profesionala.

Planul de afaceri propus de fermier trebuie sa cuprinda informatii despre situatia initiala a exploatatiei agricole, dar si obiectivele propuse pentru dezvoltarea acesteia. De asemenea, dosarul va cuprinde detalii ale investitiilor si ale instruirii sau orice alte actiuni necesare pentru dezvoltarea afacerii.