De ieri bucurestenii au intrat in cursa pentru obtinerea unei locuinte ANL prin credit ipotecar. Sute de oameni s-au inghesuit, din prima zi, la expozitia de prezentare a celor cinci blocuri care se vor construi in Cartierul Brancusi pana la sfarsitul anului 2008. Peste 25.500 de bucuresteni aflati pe lista de asteptare se bat pe 360 de apartamente.

Agentia Nationala pentru Locuinte a inceput procedura de contractare a 126 de garsoniere, 147 de apartamente cu doua camere si 87 de apartamente cu trei camere, primele de acest gen din cartierul din Drumul Taberei.

In cartierul bucurestean Brancusi sunt construite zeci de blocuri noi, dar sunt doar inchiriate. Noile imobile vor fi vandute direct solicitantilor

Locuintele vor fi gata abia peste doi ani, insa cei interesati trebuie sa depuna documentele necesare pana la data de 23 februarie pentru a intra in competitia pentru o locuinta cu imprumut bancar pe termen lung. Nu toti cei aflati pe lista de asteptare se vor alege cu o casa, insa, pentru ca sansele lor sa creasca, trebuie sa indeplineasca toate conditiile impuse de banci si sa obtina un punctaj cat mai mare. Cele mai mari sanse le au cei pana in 35 de ani, casatoriti si fara alta locuinta in proprietate.
Insa programul se adreseaza tuturor romanilor care pot garanta ca vor rambursa creditul contractat, chiar daca detin si o alta locuinta.

Ieri, chiar si cei mai sceptici dintre bucuresteni au luat cu asalt sediul ANL pentru a afla modalitatea si avantajele contractarii unui credit pentru casa. Cei mai multi dintre ei s-au oprit asupra garsonierelor si apartamentelor cu doua camere.

"Vreau si eu aici. Chiar imi place mult cartierul. N-am avut incredere in acest program pana acum, dar m-am convins. Am un salariu bun si cred ca am sanse sa obtin un credit pentru un apartament", ne-a spus Manica Bibe.
Pentru romanii din tara, ANL are in executie sute de apartamente si case prin credit ipotecar in Campina, Floresti (Cluj), Oradea, Targoviste, Tulcea si Ovidiu (Constanta).

Cozi la acte pentru case

Ca sa obtineti un credit pentru construirea unei case prin ANL trebuie sa nu aveti datorii la banci. Daca respectati aceasta cerinta, institutia bancara va declara solvabil si va va accepta ca si client. In acelasi timp completati o declaratie, ce va trebui autentificata la notar, care cuprinde toate datele dumneavoastra personale. In baza acesteia veti obtine un punctaj care va poate aduce o casa noua.

28.000 euro, cea mai ieftina locuinta

Gheorghe Popescu (foto), directorul ANL, ne-a spus ca preturile locuintelor sunt stabilite in functie de suprafata locativa, calitatea materialelor folosite si de prestatia firmelor de constructii. Preturile finale sunt urmatoarele:

- Garsoniera: 28.000 euro

- Apartament 2 camere: 40.000-42.000 euro

- Apartament 3 camere: 52.000 euro (60 mp)

- Apartament 3 camere: 69.000 euro (87 mp)

In cartierul Constantin Brancusi se afla deja in santier si 134 de case cu doua, trei sau patru camere, care pot fi achizitionate tot prin credit ipotecar. Pretul acestora variaza de la 90.000 euro (doua camere) la 140.000 euro (patru camere).


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.