Social30 Ianuarie 2007de Virgil Nesa

Lectura de un minut

Metoda numita I Quit Smoking (IQS) are efect de 90% asa cum afirma Steven Hinki, directorul executiv al companiei care a descoperit si patentat terapia.

Una dintre cauzele prin care ne lasam greu de fumat este dependenta care da efecte neplacute. Aceasta este urmare a maririi cantitatii de dopamina pe care creierul o elibereaza din cauza nicotinei. Dopamina are un rol important pentru formarea emotiilor, gandirii, perceperii placerii si durerii.

Aproximativ 70% dintre persoanele care incearca sa se lase de fumat numai o luna cad in depresie ori sunt furioase si agresive fara motiv. Cealalta cauza a existentei unui mare numar de fumatori este si lipsa de metode destul de bune pentru a se lasa de pagubitorul tic. Potrivit observatiilor clinice, prin metodele clasice de folosire a diferitelor pastile ori gume de mestecat, efectul este de sub 40%.

Prin noua metoda, situatia este total diferita, iar cercetarile specialistilor arata ca terapia garanteaza succesul in proportie de 90%. Ca urmare a aplicarii acestui nou procedeu, in ultimii 6 ani, peste 300 mii de fumatori s-au lasat de fumat cu aceasta metoda. Aceasta a fost descoperita in 1998 de specialistii italieni si se bazeaza pe anumite tehnici ale medicinei orientale si a tehnologie contemporane. Metoda se bazeaza pe stimularea anumitor puncte din creier cu ajutorul electroimpulsurilor unui aparat special. Incadrarea si dozarea exacta a acestor semnale in anumite zone ale creierului duce la intreruperea dependentei organismului de nicotina. Lucru posibil prin puncte sunt legate de funtionare diferitelor organe din corp.

Durata terapiei este determinata de perioada cat a fumat fiecare persoana in parte. De obicei, pacientii se lasa de fumat dupa prima procedura care dureaza intre 20 si 45 de minute. Aproape 90% din pacientii care se lasa de fumat prin aceasta metoda nu au crize de abstinenta si nici crestere in greutate. Specialistii spun ca rezultate mult mai bune se obtin prin marirea activitatii fizice, consumarea a 3 litri de apa zilnic, in prima saptamana, evitarea fumatorilor cat si spalarea dintilor dupa fiecare masa.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.