Buena Vista Social Club vor conecrta in aceasta primavara in Romania, atat la Timisoara, cat si la Bucuresti, pe 29 si, respectiv pe 30 aprilie. Spectacolul de la Timisoara se va desfasura la Teatrul National.

Concertele il vor avea cap de afis pe celebrul compozitor, chitarist si vocalist Eliades Ochoa, acesta fiind insotit de alti sapte muzicieni. El a colaborat de-a lungul carierei sale cu muzicieni ca Bob Dylan, Manu Dibango, Compay Segundo, Omara Portuondo, precum si cu toti ceilalti mari artisti reuniti in proiectul Buena Vista Social Club. Nascut in 1946, la Songo La Maya, un district din Santiago de Cuba, Eliades Ochoa s-a remarcat rapid pe scena muzicii cubaneze, gratie talentului sau. Recunoasterea internationala a venit insa, ca si pentru toti colegii sai din Buena Vista, abia in 1997, odata cu realizarea albumului si a binecunoscutului film al regizorului american Wim Wenders.

Printre altele, el este si interpretul celebrului cantec "Chan Chan", cu care se deschide filmul respectiv. in prezent, Eliades Ochoa este recunoscut drept unul dintre cei mai importanti muzicieni cubanezi, fiind si singurul vocalist barbat care a mai ramas in viata din proiectul Buena Vista Social Club.