Lipsa zapezii face ca optiunile pentru o iesire in weekend in aceasta perioada sa fie destul de putine. Practic, cei care nu vor sa stea acasa la sfirsit de saptamina pot fie sa mearga intr-una dintre statiunile montane din Romania, fie sa opteze pentru o minivacanta intr-un oras european. Cei care vor doar relaxare pot alege un hotel cu program de SPA (tratamente relaxante).

Oferta este bogata, iar preturile sint accesibile. Operatorii spun ca cererea este mare pentru orasele europene, mai ales ca aceasta perioada este potrivita si pentru cumparaturi, deoarece in marile magazine sint reduceri semnificative. "In aceasta perioada sint cerute pachetele de weekend, deoarece si preturile sint convenabile, dar si pentru ca oamenii nu prea isi iau concedii in aceasta perioada. Biletele de avion care includ si weekendul sint mai ieftine cu peste 30% decit cele care nu includ aceasta perioada.

Procentul difera in functie de politica fiecarei companii aeriene", spune Adriana Goicea, manager general al agentiei Prompt Service Tour. In ceea ce priveste statiunile montane autohtone, operatorii spun ca lipsa zapezii face ca solicitarile sa fie mai putine decit in anii precedenti. Cel mai ieftin este un weekend in Bulgaria, intr-un hotel din Nisipurile de Aur. Cei de la Balkan Travel spun ca in pretul de 71 de euro intra doua nopti de cazare cu demipensiune intr-un hotel de patru stele, acces la piscina acoperita, la sala de fitness, dar si la proceduri wellness, precum masaj partial, sauna sau baie turceasca. Pretul nu include transportul.

Variante celebre

Oferta agentiilor de turism este bogata. Pe linga destinatii deja traditionale in aceasta perioada, precum Paris, Roma sau Milano, exista oferte si pentru Londra sau Lisabona.