Muzeul National de Istorie a scos comunismul de la beci si ni-l arata, infiorator, intr-o expozitie deschisa ieri, la ziua de nastere a lui Ceausescu.

NOTA INFORMATIVA.

Tov. Col., daca organele noastre mai functioneaza, va aduc la cunostinta ca ieri, la Muzeul National de Istorie, organele superioare de cultura si citeva organizatii recunoscute de statul nostru au organizat expozitia "Epoca de Aur - intre propaganda si realitate", dind dovada de o indisciplina crasa, intrarea facindu-se in mod neorganizat, iar citiva tineri s-au prezentat in tinute neadecvate, avind si cercei in nas, ceea ce denota lipsa de respect fata de institutiile de cultura.

Intunecata era a luminii

Desi a avut unele mici neajunsuri, manifestarea culturala de ieri s-a inscris cu succes in linia activitatii de informare a maselor largi, populare, cu privire la perioada cu legitima mindrie numita Epoca de Aur.

Organizatorii, influentati de stilul de viata decadent din tarile capitaliste, au facut o inadmisibila risipa de energie electrica, dispretuind extrasele din presa de partid si de stat ("Scinteia"), afisate la vedere, pe peretii muzeului: "APARATURA ELECTROCASNICA - SUSPENDATA, INLOCUITA. Este necesar ca, in aceasta perioada, aparatura electrocasnica, o mare consumatoare de energie, sa fie temporar scoasa din functiune. Operatiunile casnice pot fi efectuate temporar si cu unelte simple sau manual".

Dimpotriva, s-au folosit aparate de productie capitalista, televizoare si statii la care s-au difuzat secvente de la marile demonstratii de 23 August, cuvintari ale Tovarasului Nicolae Ceausescu, cintece si poezii compuse de artisti animati de inalta simtire patriotica. Lanternele, lampile cu gaz, felinarele, sfesnicele, resourile, expuse cu intentii dusmanoase, nu fac decit sa arate ca cetatenii respectau normele si indicatiile privind consumul redus de energie!

Prinos de multumire si recunostinta

De pe tot intinsul patriei, tarani, oameni ai muncii, intelectuali, de ziua secretarului general al PCR, trimiteau prinos de multumire si recunostinta. Scriitorii au alcatuit un impresionant "Omagiu"; compozitorii


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.