Romanii care pleaca sa lucreze in Peninsula iberica vor fi tratati la fel ca spaniolii, fara sa aiba nevoie de cazier si avize de lucru

Romanii care vor sa munceasca in Spania nu vor mai astepta luni de zile viza de lucru si nici nu vor trebui sa mai vina la ambasada cu un top de acte, a declarat, pentru Adevarul, seful DAE din cadrul guvernului, Adrian Ciocanea.

"Am avut o intrevedere cu secretarul de stat spaniol pentru Afaceri Europene, Alberto Navarro, care m-a asigurat ca tara sa va simplifica procedurile de acordare a vizei de munca romanilor, pana la sfarsitul lunii februarie", a spus Ciocanea. Oficialul a explicat ca romanii vor beneficia, cum nu se intampla in cazul niciunui alt stat european, de asa-numita preferinta comunitara.

"Aceasta inseamna ca romanii din Spania vor avea exact aceleasi drepturi ca cetatenii spanioli", a explicat seful DAE, spunand ca angajatorul spaniol nu va trebui sa dovedeasca ca, spre exemplu, cel german ca niciun conational nu este interesat de locul de munca pe care-l vrea romanul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.