Pentru lipsa triunghiului reflectorizant puteti fi amendat

Vasile P.: Ce anume trebuie sa scrie pe trusa medicala si pe extinctor si unde le gasim? Exista un producator anume?

Raspuns: Pe echipamentele obligatorii trebuie sa se regaseasca stampila Ministerului Sanatatii si Registrului Auto Roman, care atesta ca sunt omologate la introducerea lor pe piata, dar si termenul de valabilitate. S-au pus in vanzare la toate benzinariile, supermarketurile si magazinele cu profil auto, dar multi soferi s-au plans ca s-au vandut ca painea calda si ca nu au mai gasit. Exista cinci-sase firme care furnizeaza echipament obligatoriu pentru soferi.

Adrian Botezatu: "Stampila RAR asigura calitatea"

Ion Stanciu: Vechile triunghiuri reflectorizante care au fost in comert, daca sunt in stare de functionare, sunt bune sau trebuie unele noi?

Raspuns: Daca sunt in stare buna, toate triunghiurile reflectorizante sunt permise, inclusiv cele aduse din statele Uniunii Europene. Triunghiurile reflectorizante omologate international pot fi recunoscute dupa marca de omologare, reprezentata de litera "E" si codul tarii incadrate in cerc, precum si dupa seria de identificare.

Punerea pe piata a stingatoarelor auto se face pe baza evaluarii conformitatii fata de reglementarile Inspectoratului General al Corpului Pompierilor si pe baza metodologiei de certificare a conformitatii aprobate prin ordin al ministrului administratiei si internelor. Extinctoarele obligatorii trebuie sa se afle in garantie si sa aiba inscriptionat termenul de valabilitate.