Congresul National de Poezie, proiectul pentru nevazatori "Sa ne cunoastem scriitorii in MP3", festivalul de poezie "Primavara poetilor", care se desfasoara in 35 de orase, sau "Nopti de poezie la curtea de Arges" sunt cateva din proiectele care vor fi finantate de Uniunii Scriitorilor in 2007. Comitetul Director al USR a acordat suma de 99.600 lei pentru peste 15 proiecte de festivaluri de literatura si poezie, colocvii sau concursuri de eseuri ce vor fi finantate in prima jumatate a anului 2007. Proiectele au primit sume intre 1.000 si 10.000 de lei fiecare.

A doua editie a Congresului National de Poezie, organizat de Fundatia Culturala Hyperion din Botosani, "Manifestarea omagiala de 140 ani" a Revistei Convorbiri Literare din Iasi, proiectul "Citeste! Redescoperirea diversitatii", organizat de cativa reprezentanti ai Revistei Orizont si "Maratonul poetilor. Recitaluri poetice in cadrul manifestarilor 'Sibiu - Capitala Culturala Europeana'", organizat de Andrei Bodiu, sunt cele care au primit 10.000 lei fiecare, suma maxima oferita de USR. Alte proiecte, precum "Poezia romana in Metrou" sau crearea unor biblioteci in casele de creatie sunt inca in desfasurare la USR.

Studierea fondului de carte donat de Stefan Augustin Doinas Uniunii Scriitorilor si Colocviul de cursuri creative writing au fost amanate pentru a doua parte a anului, iar proiectul de documentare pentru lucrarea "Istoria plagiatului" a primit finantare pentru deplasari din alte programe. In luna mai, USR va stabili finantarile proiectelor din a doua jumatate a anului 2007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.