Romanii au inceput sa-si faca targuielile in Bulgaria. Dupa deschiderea granitelor si dupa eliminarea taxei ecologice de la vama Giurgiu, romanii au luat cu asalt magazinele si supermarketurile din orasul-vama Ruse.
Preturile, ceva mai mici, si marfa de calitate mai buna ca in Romania aduc, in fiecare sfarsit de saptamana, valuri de bucuresteni sau giurgiuveni veniti la cumparaturi.

Chiar si intr-o dupa-amiaza din mijlocul saptamanii am gasit masini cu numere romanesti in parcarile ma-gazinelor din Ruse. Giurgiuvenii isi fac mai toate cumparaturile de aici, in dauna magazinelor romanesti. "Am facut cumparaturi pentru doua saptamani si am platit echivalentul a 80 de lei. In Giurgiu m-ar fi costat peste 150 de lei", spune o tanara care descarca un cos plin cu mancare. O vanzatoare dintr-un supermarket ne-a confirmat, intr-o engleza stricata, ca romanii vin in numar din ce in ce mai mare la cumparaturi. Chiar si asa, niciunul din angajatii magazinului nu vorbeste romana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.