Romanii ar putea avea salarii asemanatoare celor din Uniunea Europeana in anul 2020, potrivit ministrului Muncii.

Desi Romania nu este singurul stat UE care se confrunta cu un deficit al fortei de munca din anumite domenii, pentru a evita o eventuala criza, Guvernul vrea sa elaboreze o strategie pentru a-i convinge pe romani sa ramina in tara.

Principalele masuri vizeaza angajatorii, care ar trebui sa le ofere un pachet salarial atractiv, sau statul, care ar putea sa stimuleze prin deduceri fiscale profesiile deficitare, a declarat ministrul Muncii, Gheorghe Barbu (foto), citat de NewsIn. Acesta spune ca nu crede ca integrarea va genera plecari in masa din rindul romanilor, pe motiv ca cei care au vrut sa plece au facut-o deja.

Intre timp, angajatorii romani iau in considerare din ce in ce mai mult varianta importului de forta de munca straina, in defavoarea celei autohtone, pe care ar putea sa o califice si sa o trimita la cursuri de formare profesionala, a mai spus ministrul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.