Diversificarea jocurile erotice, hipermoralitatea oamenilor de afaceri sau socializarea in lumi virtuale definesc tendintele sociale ale acestui an.

2007 va fi anul noului moralism in economie si al renuntarii la dragostea domestica in favoarea jocurilor erotice, anunta viitorologul Matthias Horx, autorul unui raport dedicat tendintelor sociale din acest an.

"Cred ca fenomenul noului moralism se va impune in mare forta in acest an", afirma Horx, citat de ziarul austriac "Die Presse". Futurologul german spune ca "hipermoralismul" va acapara marketingul si comertul, deoarece oamenii de afaceri au inteles ca tehnologiile ecologice si acceptabile public asigura o pozitie mai buna pe piata concurentiala. Un exemplu negativ este compania de articole sportive Nike, ale carei produse au fost boicotate dupa ce s-a aflat ca acestea erau manufacturate de copii exploatati ilegal. Prin urmare, anul 2007 aduce mai multe produse eco, un comert "corect" si o implicare mai substantiala a firmelor in actiunile sociale si filantropice.

Deliciu sexual

Noile trenduri sociale aduc schimbari si in viata de familie. Sarcinile domestice, precum educatia copiilor sau gatitul si curatenia, vor fi impartite mai echitabil intre el si ea. Pe de alta parte, cultura erosului va fi din ce in ce mai mediatizata. "Noua psihologie a cuplului ne spune ca o pereche nu poate sa aiba relatii sexuale de calitate pe timp indelungat, decit daca reuseste sa transforme erosul intr-un spectacol


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.