Romanii muncesc cel mai mult dintre europeni si, in acelasi timp, se pling cel mai mult de lipsa timpului liber pentru a fi alaturi de familie sau de prieteni.

Acestea sint citeva dintre rezultatele studiului despre calitatea vietii in Uniunea Europeana, realizat de European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions, in 2006. Principalele concluzii in ceea ce priveste echilibrul intre viata profesionala si viata personala arata ca tarile cu cel mai mare PIB din Uniunea Europeana, adica Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Suedia si Marea Britanie, au si cea mai mica rata de nemultumire in acest sens.

In Romania, Bulgaria si Turcia, populatia se plinge de cel mai mare stres in concilierea jobului cu responsabilitatile de acasa.

Munca multa, distractie putina

Studiul arata ca locuitorii celor 12 state UE din top muncesc cel mai putin, avind o medie de aproape 38 de ore saptaminal, in timp ce media pe cele 25 de state UE era de 42 de ore de munca. In ceea ce priveste Romania, grupata cu celelalte doua state, aici se inregistreaza cel mai mare numar de ore petrecute la locul de munca, cu o medie de 54 de ore saptaminal, potrivit aceluiasi studiu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.