Opt persoane au murit in acest an din cauza afectiunilor respiratorii. Potrivit statisticilor furnizate de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile, numarul infectiilor respiratorii inregistrate in ultima saptamana a crescut cu 97,5 % fata de media de cazuri din cele 3 saptamani anterioare.

Totodata, si numarul de pneumonii si infectii ale cailor respiratorii superioare (IACRS) s-a dublat. In Capitala, din cele 987 de solicitari primite la serviciul de ambulanta, 841 au vizat cazuri de IACRS, 127 pneumonii si doar 19, gripa. Pentru a limita extinderea imbolnavirilor, conducerile spitalelor din Galati au interzis programul de vizite, fara a institui insa starea de carantina.

Conform datelor furnizate de Autoritatea de Sanatate Publica Galati, in prima saptamana din 2007 s-au raportat 609 cazuri de afectiuni respiratorii, numarul acestora crescand la peste 2.600 in saptamana 15-21 ianuarie. Medicii sustin ca temperaturile deosebit de ridicate din aceasta perioada au facut ca virusurile specifice primaverii si toamnei sa isi continue ciclul de dezvoltare, devenind tot mai agresive.

"Din pacate, formele severe de viroza mai imbraca cateodata haina pseudogripelor. Acestea sunt foarte periculoase, putand duce chiar la decesul celui bolnav. Din acest motiv, recomand celor care au simptomele bolii sa se prezinte urgent la medicul de familie sau, daca este posibil, la un infectionist", a declarat pentru Mediafax directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", dr. Adrian Streinu-Cercel.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.