Desi au fost avertizati cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la prevenirea efectelor consumului produselor din tutun, patronii localurilor nu par a se sinchisi prea mult de normele impuse.
Astfel, desi acele localuri (restaurante, cafenele) in care se fumeaza sunt obligate sa aiba locuri special amenajate si personalizate pentru nefumatori, Protectia Consumatorilor a constatat ca nu toate respecta prevederea. In urma controalelor efectuate de inspectorii OPC, noua agenti economici care prestau servicii de alimentatie publica (restaurante, cafenele etc.) au fost amendati cu 14.000 de lei, deoarece nu aveau amenajate spatii pentru nefumatori.

Potrivit Legii nr. 349/2002, "restaurantele, barurile si alte spatii publice cu destinatie similara vor delimita spatiile in care e permis fumatul de cele in care nu e permis, prin marcarea ultimelor cu indicatorul sau cu semnul international, respectiv tigareta barata de o linie transversala".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.