Pentru a doua oara consecutiv, criticii si jurnalistii de specialitate au plasat tot o productie romaneasca in clasamentul celor mai bune filme ale lui 2006
In ultimii sapte ani a devenit o uzanta ca la fiecare inceput de an criticii si jurnalistii de film sa alcatuiasca un top al celor mai bune filme ale anului precedent. Pentru convulsiva viata a cinematografiei romanesti e o surpriza placuta ca si anul acesta a iesit lider in clasament tot o productie autohtona. Daca pentru 2005 laurii i-au revenit lui Cristi Puiu datorita "Mortii domnului Lazarescu", pentru 2006, cel mai bun film - "A fost sau n-a fost?" - ii apartine lui Corneliu Porumboiu. Cine n-a apucat sa vada filmul pe ecran mare are ocazia sa asiste la premiera TV a filmului lui Porumboiu, pe 28 ianuarie, orele 20.00, la HBO.

"Am plecat de la emisiunea aia de televiziune (care dezbatea revolutia... - n.n.) si, sincer, nu m-am gandit niciodata ca ar putea iesi un film... pana in vara trecuta", povesteste Corneliu Proumboiu, intr-un interviu acordat HBO, despre filmul sau "A fost sau n-a fost?", votat de critici si presa drept cea mai buna productie a anului cinematografic 2006. "Eu o vazusem in urma cu sase ani si am tot urmarit subiectul asta... Discutau despre revolutie si se oprisera, cumva, in jurul problemei cu 12:08 - continua Porumboiu. La inceput am ras, apoi m-am enervat foarte tare si am inchis televizorul insa mi-a ramas in cap si din cand in cand imi mai revenea in minte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.