Politia refuza sa inmatriculeze motociclete fara taxa de prima inmatriculare, desi de la 1 ianuarie acestea si camioanele sint exceptate de la plata controversatei taxe auto, lucru confirmat ieri oficial de Ministerul Finantelor Publice.

O ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului fiscal pe 2007, data in decembrie de Guvern, a scos motocicletele si camioanele de sub taxa de prima inmatriculare. Actul in cauza, OUG nr. 110/2006, a trecut de Parlament devenind intre timp Legea nr. 343/2006.

Codul fiscal prevedea ca taxa de prima inmatriculare va fi aplicata "autovehiculelor, inclusiv celor comerciale". Ordonanta din decembrie modifica aceasta prevedere, spunind ca taxa de prima inmatriculare vizeaza numai "automobilele si autovehiculele comerciale cu masa de pina la 3,5 tone".

Confuzie de proportii la Politie

"Noi cerem taxa si pentru motociclete, conform Regulamentului de aplicare a Ordonantei de Urgenta nr. 195 privind circulatia pe drumurile publice. Pe acestea le aplicam. Am auzit de ordonanta, dar noi credem ca e o anomalie, pentru ca aceasta contrazice Regulamentul", ne-a declarat ofiterul de relatii publice al Directiei Permise de Conducere si Inmatriculari Autovehicule al Biroului de Inmatriculari, subcomisarul Mihai Enache.