Datorita succesului de care s-a bucurat in randul publicului, expozitia "Antoine Bourdelle (1861-1929) vector al modernitatii" ramane deschisa la Muzeul National de Arta al Romaniei pana pe data de 4 februarie 2007. Publicul este invitat sa profite de ultimele doua saptamani in care sculpturile lui Antoine Bourdelle mai pot fi admirate la Bucuresti, inainte de a se intoarce la Muzeul Bourdelle din Paris.
Organizata in Sufrageria fostului Palat Regal, spatiu care pastreaza decoratia originara din perioada interbelica, aceasta este prima expozitie monografica din Romania dedicata marelui sculptor francez. Publicului roman i se prezinta lucrari provenind de la Muzeul Bourdelle din Paris care participa pentru prima data la o expozitie organizata in afara granitelor Frantei.

Acest eveniment cultural a fost conceput cu ocazia Anului Francofoniei si a fost inaugurat in ziua deschiderii Sommet-ului Francofoniei la Bucuresti.
Alaturi de sculpturile aduse din Franta, expozitia cuprinde si lucrari de grafica si fotografii realizate de Bourdelle, precum si sculpturi ale artistului din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei care au fost achizitionate de-a lungul timpului de celebrul colectionar Anastase Simu, prieten al artistului - ilustrarea legaturilor lui Antoine Bourdelle cu Romania fiind unul din obiectivele expozitiei. Influenta sculptorului francez asupra artei romanesti este evidentiata prin includerea in expunere a unui grup de lucrari semnate de cinci dintre elevii sai romani: Irina Codreanu, Margareta Cosaceanu-Lavrillier, CÚline Emilian, Mihai Onofrei si Vasile Vasiliu-Falti. Vizitatorii au ocazia sa se bucure de avantajele unui parcurs interactiv printre operele lui Bourdelle.