Oamenii de teatru din Romania anunta un an plin de evenimente. Nu vor fi neglijate preferintele traditionale, dar nici gusturile mai noi.

Cel putin in stadiul de pregatiri, previziuni si repetitii, cei mai multi dintre artistii contactati de "Cotidianul" se gindesc la ceva mai multe surprize pentru cei dornici de inovatie teatrala. Infiintarea Teatrului Metropolis va atrage dupa sine o serie de premiere, provincia va fi in centrul preocuparilor citorva artisti importanti, iar modernizarea scenografiei se anunta a fi o alta provocare a anului 2007.

Puric vrea un Centru al Artelor

Regizorul piesei "Toujours l’amour" si-a propus ca anul acesta sa infiinteze un Centru International al Artelor, pentru care a gasit deja un sediu: fosta cladire Rapsodia, insa nu si suficienti sponsori pentru un proiect pe care artistul il doreste de anvergura. Cit priveste acest centru international, Dan Puric ne-a declarat ca spera sa isi aleaga membrii dintre artisti veniti din diferite colturi ale lumii pentru a incerca sa creeze "limbaj artistic international".

In viziunea artistului roman, aceasta forma de comunicare trebuie sa fie cit mai aproape de teatrul contemporan si sa nu dea inapoi in fata improvizatiei facute cu talent. In acest centru vor functiona, spera Dan Puric, scoli de teatru, de arte martiale apropiate de zona spectacolului, simpozioane de pictura si chiar o scoala de step. Simultan, Puric a inceput repetitiile pentru un nou spectacol, care se va numi "Noi" si a carui coregrafie va "fi improvizata in urmatoarele sedinte de repetitii".

Premiere in lant la Teatrul Metropolis

Unul dintre cele mai importante evenimente din lumea teatrului in acest an este deschiderea Teatrului Metropolis, fost Teatrul Mundi, sub conducerea lui George Ivascu, care ne-a asigurat ca acest eveniment cultural va fi marcat de o explozie de premiere. Amatorii de teatru vor putea vedea la Teatrul Metropolis, in 2007, piese ca "Trilogia raului", care ii va avea in distributie pe Mircea Albulescu, Mariana Mihut, Claudiu Bleont, "Agamemnon", in regia lui Radu Alexandru, "No one", regia Carmen Vioreanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.