Alexandru Darie este primul presedinte roman al Uniunii Teatrelor din Europa (UTE). Neremunerat, dar entuziast. Directorul Teatrului Bulandra vrea sa scoata teatrul romanesc in lume. Cu tot cu spectacole, actori si idei.

Regizorul Alexandru Darie a fost ales in unanimitate presedinte pentru doi ani, cu 16 voturi din 22. Are posibilitatea de a-si prelungi contractul cu inca doi ani. Pentru prima data in 15 ani, de cand Teatrul "Bulandra" este membru UTE, nu mai suntem simpli pioni, ci avem o piesa grea pe tabla de sah a teatrului european. Alexandru Darie are ambitii mari: sa traga dupa el cele mai bune proiecte ale scenei romanesti. in 2008, noul presedinte vrea sa aduca in Romania Festivalul UTE, o puternica manifestare in care sunt incluse cele mai bune spectacole europene.

El provoaca directorii institutiilor de spectacol din Romania sa vina cu proiecte care pot scoate din umbra teatrul romanesc, productii care sa fie jucate la marile festivaluri europene, in colaborare cu UTE. Alexandru Darie nu este singurul roman din organizatie, Silviu Purcarete si Tompa Gábor fiind membri simpli.