Obligativitatea ca fiecare sofer de autovehicul sau tramvai sa aiba in dotare truse medicale de prim-ajutor, triunghi reflectorizant si stingator de incendiu, omologate, nu este o noutate a actualului Cod rutier, intrucat ea exista si in vechea legislatie.
Gheorghe Popa, chestor IGPR

Chestorul Gheorghe Popa, adjunct al inspectorului general al Politiei Romane, a declarat, ieri, ca triunghiurile reflectorizante, trusele sanitare, dar si stingatoarele fabricate si comercializate legal in tari din UE, altele decat Romania, sunt valabile si in tara noastra, atat timp cat termenul de garantie nu a expirat. "Vesta reflectorizanta este obligatoriu de purtat numai de soferii vehiculelor a caror masa maxima depaseste 3,5 tone - si asta numai atunci cand executa, pe timp de noapte, o interventie la masina care este oprita pe strada", a mai spus chestorul Popa.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.