Autoritatile spun ca actualele chestionare cuprind si intrebari ale caror raspunsuri nu-si gasesc utilitatea neaparat in trafic. Noile formulare de examen vor fi concentrate pe problemele cu care se confrunta soferii pe strada. De la intrarea in vigoare a noii legislatii, la nivelul intregii tari au fost testate 9.009 persoane, dintre acestea numai 1.376 obtinand un rezultat favorabil.

"Dat fiind procentul mic de promovabilitate, de doar 15%, s-a considerat necesara modificarea testelor-grila dupa care se efectueaza verificarea, in sensul reducerii gradului de dificultate a formularii raspunsurilor. Am luat decizia de a introduce intrebari care privesc regulile de efectuare a manevrelor in timpul conducerii. Nu este important ca soferul sa stie cuantumul amenzilor, acesta trebuie sa cunoasca regulile de circulatie", a mai precizat chestorul Popa. Testarea este gratuita, iar soferii carora li s-a suspendat permisul sunt declarati "promovati" daca au raspuns corect la cel putin 13 intrebari din cele 15 formulate.

In cel mai scurt timp, promit autoritatile, noile seturi de intrebari ale chestionarelor vor fi distribuite serviciilor de Politie Rutiera, pentru multiplicare si utilizarea la testari, dupa ce, in prealabil, vor fi "probate" pe un lot de soferi.