ncepand din week-end-ul trecut, directorul Teatrului Mic, Florin Calinescu, va invita la o premiera care marcheaza atat revenirea sa pe scena, cat si debutul in regie: "Razboi cu Troia nu se face", de Jean Giraudoux.

Textul, care vorbeste despre povestea razboiului troian in cheie moderna, este un pretext pentru a aduce pe scena o lume a decadentei. Eroii sunt caricaturizati, folosindu-se pe alocuri un limbaj licentios, iar legenda este demitizata si parodiata. Personaje ca Hector, Ahile, Paris, Elena, Menelaos, Ajax, Priam si Casandra sunt satirizate, in viziunea regizorului (care il interpreteaza pe povestitorul Heinrich Schliemann) defectele si viciile umane punandu-si amprenta asupra unei lumi considerate cea mai dezvoltata si civilizata din Antichitate, dar care poate fi localizata in Romania moderna, arhetipurile umane fiind aceleasi. Distributia aduce alaturi, intr-un spectacol la care s-a muncit timp de un an, cativa dintre cei mai buni actori ai Teatrului din "C. Mille": Dan Condurache, Adriana Schiopu, Rodica Negrea, Julieta Ghiga Szony, Sorin Medeleni, Dana Dembinski-Medeleanu, Claudiu Istodor, Bogdan Talasman, Radu Zetu s.a.

O surpriza placuta este o actrita aflata la primul rol important pe o scena, Lorena Lupu, absolventa de UNATC, care a reusit sa devina, in spectacol, o diva blonda de cabaret, Elena, desi este o bruneta mignona. Scenografia, cinematografica, a fost creata de Irina Solomon, muzica aleasa de Florin Calinescu ne poarta intr-o Grecie autentica, montarea avand stralucire, iar publicul este cel care isi va da verdictul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.