Criticii sicilieni impresionati de icoana "Sf. Apostol si Evanghelist Luca cu scene din viata sa" a romanului Claudiu Victor Gheorghiu

"Lucrez pictura sacra fiindca eu cred cu tarie in Dumnezeu. Vreau ca icoanele mele pe lemn sa se constituie intr-un liant intre crestinismul occidental si cel oriental, pentru ca eu cred in crestinismul universal, Sfanta Treime fiind aceeasi pentru toti crestinii", marturiseste Claudiu Victor Gheorghiu, artist distins de curand cu Premiul Special al Criticii la cea de a doua editie a competitiei "Premio internazionale di pittura, scultura e grafica BOE" de la Palermo / Sicilia Italia).

Gheorghiu, a carui activitate plastica se subscrie, potrivit propriei declaratii, motto-ului "Nu toti artistii vor ajunge Constantin Brancusi sau Giotto" a participat la editia a doua a concursului organizat de periodicul "Arte BOE". Dintre cele 1300 de opere care au aplicat, icoana romanului - "Sf. Apostol si Evanghelist Luca cu scene din viata sa" - a fost selectionata, alaturi de alte 267 de lucrari, pentru finala. Juriul - prezidat de Sandro Serradifalco, critic de arta, editor si director artistic al "BOE", si criticii Francesca Biondolillo Donat Conenna, Gianni Latronico, Vincenzo Minio, si pictorul Mario Salvo - a stabilit ca "Sf. Apostol si Evanghelist Luca cu scene din viata sa" (tempera cu ou pe lemn, 25x20 cm) merita Premiul Special al Criticii.

Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc, pe 22 decembrie 2006, la Hotelul San Paolo Palace din Palermo. Cele 54 opere premiate vor fi expuse pe parcursul lunii februarie in galeria "Il Tempio" din Palermo, iar in numarul din ianuarie/februarie al periodicului "Arte BOE" vor fi publicate interviuri cu laureatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.