Barurile aglomerate, cu mult zgomot si fum de tigara, internet-cafe-urile si salile de forta au inceput sa piarda din ce in ce mai mult teren in fata unor activitati care, pe langa faptul ca ajuta la arderea caloriilor, ofera celor care le practica o ocazie mai mult decat relaxanta de petrecere a timpului liber.

Avand in vedere ca o iesire intr-un bar cu prietenii ajunge de cele mai multe ori sa coste mai mult de cateva sute de mii, din ce in ce mai multi tineri prefera sa cheltuiasca banii pe activitati care, pe langa faptul ca sunt relaxante, ofera si prilejul de a arde cateva calorii. Cursurile de dans se afla in topul preferintelor celor care doresc sa isi pastreze o forma fizica buna, fara a renunta insa la distractie si relaxare.

"Noi oferim cursuri de dans de societate, iar orele se fac intr-o atmosfera relaxata. Cei mai multi cursanti vin dupa orele de serviciu pentru a uita de problemele cotidiene, dar si pentru a face miscare intr-un mod mult mai placut decat la sala de fitness", ne-a declarat Sorin Radan, instructor de dans.

Distractie in cuplu

Motivatiile celor care aleg dansul pentru a petrece timpul liber variaza in functie de varsta. "Daca cei tineri vin in gasca, pentru a invata pasii dansurilor latino, pe care ulterior ii exerseaza in discoteci, cuplurile trecute de 35 de ani vin mai mult pentru a petrece clipe alaturi de partener, mult mai distractiv decat acasa", ne-a mai spus instructorul. Acesta sustine ca, odata ce miscarile de baza sunt invatate, dansul intra in sange, iar persoana care il practica nu va mai putea sa stea departe de ring.

"Dupa a doua sau a treia saptamana am vrut sa renunt , mi se parea ca se ingroasa gluma foarte tare si ca nu o sa reusesc niciodata sa ma descurc. Am inceput sa exersez si acasa, iar acum am progresat si nu mai ma feresc sa merg la petreceri pentru ca nu stiu sa dansez", ne-a spus un cursant. In ceea ce priveste preturile la care pot fi luate lectii de dans, acestea nu depasesc 200 RON, pentru module de trei luni.

Impatimitii calculatorului, la joaca!

Partidele de paint-ball sunt de departe cea mai buna modalitate de petrecere a timpului liber, apreciate chiar si de cei mai patimasi fani ai jocurilor, care nu se lasa cu usurinta dusi din fata calculatorului. "Paintball-ul reprezinta transpunerea in realitate a celor mai in voga jocuri pe calculator, de aceea a prins foarte bine la tineri", ne-a spus Catalin Stanescu, administratorul unei firme de paint-ball.

Daca la inceput acest mod de distractie era considerat exclusivist, concurenta mare a facut ca preturile sa scada foarte mult, o repriza de paint-ball ajungand mai ieftina chiar decat inchirierea unui calculator intr-un internet-cafe. Pentru un joc taxa este de 15 RON de persoana, in care sunt incluse 50 de bile de vopsea pentru fiecare membru al echipei. "Acesta este un sport de intarire a caracterului, in care jucatorii invata despre spiritul de echipa, castiga incredere in ei insisi, dezvolta abilitati de lideri si se distreaza, eliberandu-se in acelasi timp de stres", ne-a mai spus Catalin Stanescu.

Pentru cei cu dare de mana, lectiile de echitatie pot fi unul dintre cele mai placute moduri de relaxare. Pretul unei ore de calarie variaza in functie de durata, dar si de clubul care organizeaza cursurile. "O lectie de 45 de minute costa 40 RON, iar pentru o jumatate de ora tariful este de 30 RON. Echitatia aduce insa multiple beneficii celor care o practica. Pe langa faptul ca sunt pusi la lucru toti muschii corpului, ceea ce inseamna miscare, persoanele care iau astfel de lectii capata incredere in sine, dar isi inving si teama de animale", ne-a spus Marin Ionescu, instructor de echitatie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.