Personalul din spitale si cabinete nu stia ca, in ultimii trei ani, trebuia sa adune credite de educatie medicala continua

Personalul medical este obligat, prin lege, sa participe la cursuri de formare continua si la alte activitati stiintifice pentru a-si actualiza cunostintele medicale. Fiecare curs se puncteaza cu un anumit numar de "credite" si costa orespunzator. Asistentii medicali ar fi trebuit sa adune, intre 2003 si 2006, cel putin 110 "credite".

Ei se plang ca nu li s-a adus la cunostinta aceasta obligatie. Asistentii medicali au luat cu asalt sediul Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR) pentru a mai putea lucra in sistem, dar nu pot obtine acreditarea fara credite.

Salariile, prea mici pentru plata cursurilor

"Medicii reusesc sa adune un numar semnificativ de credite din participarea la diverse simpozioane si congrese, care sunt sponsorizate, de obicei, de diverse firme producatoare de medicamente si sunt creditate asemenea cursurilor de formare", a declarat Adrian Barea, prim-vicepresedintele federatiei sindicale Sanitas, care a mai adaugat ca taxele nu foarte mari ale cursurilor de formare profesionala continua cel mai scump este aproximativ 350 de lei noi inseamna pentru asistentii medicali un efort financiar enorm, pentru ca salariile sunt foarte mici.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.