Toti am trecut macar odata prin asta, o calatorie de parca nu se mai termina intr-un mijloc de transport in comun. Cel mai lung traseu RATB in functiune din Capitala il efectueaza tramvaiul 5. Timp de 100 de minute, acesta parcurge 30 de km. Am facut comparatia intre calatoria cu avionul si cea cu tramvaiul. In timp ce acesta strabate Bucurestiul, un avion ajunge la Viena.

Cel mai mare cosmar al bucurestenilor a devenit traversatul orasului cu mijloace RATB. Ai ocazia sa intri in contact cu tot felul de persoane: mai frumoase, mai urate, mai inalte, mai scunde. Pe traseul tramvaiului 5 fiecare gaseste cate ceva de facut pentru a trece timpul mai repede. Pe unii ii mai fura somnul, altii isi i-au ceva de mancare si asta pentru ca periplul pe strazile Capitalei, de la Baneasa pana in Pantelimon, dureaza nici mai mult, nici mai putin de 100 de minute.

In acelasi interval de timp, un avion zboara din Bucuresti pana la Viena, Sofia, Praga sau Istanbul. Insa aici confortul este net superior, nu esti stresat de claxoanele masinilor din trafic, de inghesuiala ori mirosurile obscure ale vecinilor de scaun. Stewardesele nu iti vor servi niciodata seminte, pe care sa le scuipi la plictiseala, ci cu gustari standard frumos ambalate.

"Plec de la periferie, trec prin centru si ajung iar la periferie si se simte diferenta intre aceste zone. La periferie, galagia oamenilor din vagon te scoate din sarite, iar in centru, intersectiile agomerate", ne-a spus Robert, vatman pe tramvaiul 5.

"Mai facem misto de cate o baba, mai spargem cateva seminte. In tramvai nu e ca in avion, sa vina stwardesa sa te serveasca, nici macar cu un pahar cu apa. Vara, parca drumul este si mai lung, cand nu ai loc printre oameni si mirosurile te pocnesc din toate partile", ne-au povestit cativa tineri.