Specialistii americani au alcatuit un clasament al celor mai cautate joburi in 2007

Editorul publicatiei de specialitate "Trends Journal", Gerald Celente, impreuna cu echipa site-ului Trends Reseach.com, a intocmit o lista a meseriilor de perspectiva in anul 2007, in acord cu ramurile economice care inregistreaza cea mai rapida dezvoltare.

Pe baza unor statistici serioase privitoare la solicitarile de joburi, a fost alcatuit clasamentul meseriilor cele mai cautate la ora actuala. Fast Company's Top Jobs List pentru 2007 a avut in vedere cele mai populare slujbe din U.S. Industries cu cea mai rapida dezvoltare. Fiecare slujba din lista este prezentata impreuna cu explicatia pozitiei sale, de ce aceasta meserie este cautata in 2007. Unele dintre meserii sunt tehnice, altele sunt bazate pe design, dar toate au un numitor comun: este nevoie de spirit creator si o cantitate infinita de hotarare si inventivitate pentru a prospera in aceste domenii de perspectiva.

Designer cu experienta

Este o meserie pentru persoanele talentate care creeaza farmecul produselor, care ii cuceresc pe cumparatori. Aportul acestora este esential, ca in orice an, pentru ca spiritul lor inventiv contribuie decisiv in vanzarea marfurilor. Designerii sunt implicati in fiecare aspect al creatiei. Munca lor este considerata adesea opera de arta.

Cercetator medical

Cercetatorii in domenii precum cancerul sau boala Alzheimer sunt la mare cautare in industria ingrijirilor medicale. In contextul in care generatiile "baby boom" imbatranesc, este nevoie de mai multe tratamente de vindecare. Specialisii in medicina si totodata in inalta tehnologie pot sa se astepte la salarii bune in acest an.

Web designer

Ce se mai poate spune nou despre web designer? Toata lumea stie ca ei au slujbe foarte cautate.

Trendresearch.com raporteaza insa ca aceasta meserie este inca in faza de "adolescenta" si ca 2007 va deschide o noua era pentru aceasta profesie. Monster.com a constatat o crestere cu 26 procente a interesului pentru ea, anul trecut, iar trendul este ascendent.

Inginer pentru securitatea sistemelor

Monsetr.com arata ca persoanele din industria de protectie a sistemelor pot sa se astepte la o mai mare solicitare si la cresteri de salarii in 2007. Indivizii cu un cap bun de inginer si de computere sunt la mare cautare. Mentinerea in siguranta a Americii si a lumii intregi este atat de importanta, incat slujbele care pot sa asigure protectia necesara sunt printre cele mai profitabile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.