Scriitorul britanic Ian McEwan (foto), laureat al premiului Femina Etranger in 1993, a descoperit recent ca viata poate bate cateodata fictiunea dupa ce a aflat ca are un frate sexagenar despre care nu auzise niciodata. Fratele, adoptat pe cand era bebelus, a declarat in cadrul unui interviu pentru Daily Telegraph ca in urma cu patru ani a vrut sa afle cine sunt parintii lui biologici si a descoperit ca are un frate cu renume international.

Fratele lui McEwan este zidar. David Sharp, astazi in varsta de 64 de ani, a fost dat de mama sa Rose Wort, pe peronul unei gari, unui cuplu care nu avea copii, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial: avea o luna si era copilul ilegitim al amantului acesteia. Femeia, casatorita, era disperata pentru ca intoarcerea sotului de pe front era iminenta. Mama lui McEwan a dat un anunt la mica publicitate: "Caut familie pentru baietel in varsta de o luna, abandon definitiv".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.