Autoritatile vor sa rezolve problema practicii studentesti. Astfel, Guvernul va plati firmele ca sa-i formeze pe tineri pe perioada vacantei.

Senatul Romaniei a aprobat un proiect de lege privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor. "Acest program va da posibilitatea elevilor si studentilor de a acumula deprinderea practica la locul de munca. Astfel, nu ne vom mai confrunta cu o masa de absolventi care nu stiu cum sa-si practice meseria dupa patru ani de facultate", a explicat deputatul Ioan Cindrea, unul dintre initiatorii proiectului de lege.

150.000 de studenti angajati in vacanta

Conform proiectului, statul ar urma sa deconteze angajatorului o suma egala cu salariul minim brut pe tara, adica 330 de lei.

"Costurile de implementare pentru un an se ridica la aproximativ 49.500.000 de lei. 150.000 de studenti vor fi incadrati in munca pe o perioada de maximum 60 de zile lucratoare. Diferenta dintre salariul negociat de student cu angajatorul si salariul minim brut pe tara va fi suportata de patron", se specifica in actul normativ.

Deputatii Mihaela Rus si Doina Micsunica Dretcanu sint de parere ca acest proiect va combate cresterea ratei somajului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.