Luminita Gheorghiu a castigat premiul pentru "cea mai buna actrita in rol secundar" la cea de-a 32-a editie a Premiilor LAFCA. Actrita a fost recompensata pentru rolul Mioara, din filmul 'Moartea domnului Lazarescu>>, in regia lui Cristi Puiu, intr-o ceremonie desfasurata, zilele trecute, la Los Angeles. Luminita Gheorghiu a devansat-o pe Jennifer Hudson, nominalizata pentru rolul din 'Dreamgirls>>.

Asociatia Criticilor de Film din Los Angeles voteaza inca din 1975 (cand au fost puse bazele LAFCA) cele mai bune prestatii ale actorilor din productiile lansate in cinematografele americane in anul respectiv. Filmul lui Cristi Puiu continua astfel sa adune premii importante, la mai mult de 1 an de la lansarea in cinematografele din Romania si mai mult de 6 luni de la lansarea in cinematografele americane.

Castigatorii premiilor LAFCA

Cel mai bun film: "Letters from Iwo Jima"; Cel mai bun regizor: Paul Greengrass, "United 93"; Cea mai buna actrita: Helen Mirren, "The Queen"; Cel mai bun actor: Sacha Baron Cohen, "Borat" si Forest Whitaker, "The Last King of Scotland"; Cea mai buna actrita in rol secundar: Luminita Gheorghiu, "Moartea domnului Lazarescu"; Cel mai bun actor in rol secundar: Michael Sheen, "The Queen".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.