Cine spunea ca nu mai e nimic de furat?! Ba da, se mai gasesc inca lucruri inimaginabile, pentru a scoate bani negri si din piatra seaca. Sindicatul Liber "RomaniaFilm" acuza Ministerul Culturii, in special pe Ioan Onisei si pe ministrul Adrian Iorgulescu, de incercarea de privatizare oneroasa a salilor de cinema care apartin Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF) "RomaniaFilm", cerand demisia amandurora. Regia, condusa de Mihai Tintea, institutie care distribuie marea majoritate a peliculelor romanesti si europene, a trimis o Scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care explica ca este vorba, in aceasta intentie de vindere a salilor pe nimic unor particulari care le vor schimba, probabil, domeniul de activitate acestor locuri de cultura, de "un jaf de proportii".

Sindicatul Liber "RomaniaFilm" acuza Ministerul Culturii, in special pe Ioan Onisei si ministrul Adrian Iorgulescu, de incercarea de privatizare oneroasa a salilor de cinema care apartin Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF) "RomaniaFilm", cerand demisia amandurora. Regia, condusa de Mihai Tintea, institutie care distribuie marea majoritate a peliculelor romanesti si europene, a trimis o Scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care explica ca este vorba, in aceasta intentie de vindere a salilor pe nimic unor particulari care le vor schimba, probabil, domeniul de activitate acestor locuri de cultura, de "un jaf de proportii, care nu satisface decat apetenta unor grupuri de interese economice si politice, si in nici un caz de dezvoltarea cinematografiei romanesti.

Acest jaf imobiliar cu acte in regula intrece orice imaginatie in materie de bunuri imobiliare care s-au practicat in ultimii 17 ani in Romania si a carui consecinta este distrugerea patrimoniului cinematografic national al Romaniei. Strategia de vanzare elaborata la MCC si care poarta amprenta malefica a lui Ioan Onisei si a Corneliei Palos, si desigur girul ministrului Adrian Iorgulescu, a fost aprobata in sedinta Guvernului din 21 decembrie 2006.

Sindicatul Liber 'RomaniaFilm>> considera ca transformarea Regiei in societate comerciala pe actiuni ar fi cea mai buna solutie, mai ales ca statul roman ar putea sa-si pastreze pachetul majoritar de actiuni inca pe o perioada de 5-10 ani, astfel controlandu-se, de catre stat, mentinerea filmului romanesc si european in salile de cinema".

De asemenea, sindicatul si conducerea RADEF, care ameninta ca se va adresa in continuare forurilor europene, mai acuza "impostoratul" lui Ioan Onisei in functia de la Ministerul Culturii, in conditiile in care, dupa ce acesta si-a dat demisia din Partidul Democrat la 19 decembrie 2006, iar in 20 decembrie a fost numit membru al Consilului National al Audiovizualului, ia inca hotarari si semneaza acte in vechea calitate de ministru secretar de stat in MCC, in prezent acest post fiind vacant.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.