Inceputul toamnei va aduce pe piata de media o noua nisa, primul post de radio cultural cu finantare privata. Initiativa ii apartine lui Valentin Nicolau, proprietar al Editurii Nemira si fost PDG al televiziunii publice. Licenta i-a fost acordata in ultimul val al CNA, de la sfarsitul saptamanii trecute.
Valetin Nicolau anunta ca lansarea postului este dorita pentru inceputul toamnei si ca ar putea exista o emisie de proba din iunie. "Grila de programe va avea trei componente. Una de informare despre activitatea culturala, una de dezbatere despre productia culturala din Romania si o a treia care nu se va vedea in mod efectiv", spune Valentin Nicolau.

"Obiectivul nostru este reconstruirea modelului social al creatorului, fie el scriitor, pictor, actor sau orice altceva. Vom avea o forma programata de sustinere a intoarcerii creatorilor pe soclurile sociale pe care le merita", continua Nicolau. "Pe soclurile sociale ale acestei tari avem acum impostori, iar modele sociale au devenit fotbalistii, parvenitii si smecherii", mai adauga seful Nemira FM.Grila de programe este inca in formare, conform lui Nicolau, dar acesta promite ca va avea in echipa, si drept colaboratori, "oameni validati in fata publicului". "Vom fi o echipa deschisa, care in permanenta va accepta sa primeasca oameni noi", spune acesta.