Pictorul Bogdan Vladuta, dupa doi ani petrecuti in Italia, cu o bursa "Vasile Parvan", isi deschide miercuri, ora 19.30, la Muzeul National Cotroceni o expozitie de pictura, fotografie si desen, intitulata simplu "Roma".

Cu sevaletul sub brat, Bogdan Vladuta a colindat strazile mai putin batute de pasul trecatorului, surprinzand atat in picturile sale, cat si in caietul cu notite, o fata mai sumbra a Romei, insa deloc plictisitoare si lipsita de interes. "Din capul locului am fugit de comun, de Panteon, Colosseum sau Capela Sixtina. Am refuzat acest cliseu. E si foarte multa moarte la Roma", ne-a spus artistul. Cele 25 de lucrari selectate de pictor, "care nu sunt din acelea pe care le pui pe pereti", cu dimensiuni pornind de la o carte postala pana la trei metri, prezinta "o Roma destul de sumbra, grea, funebra, neturistica".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.