Edilii municipiului Iasi par a fi de departe unici prin instituirea unui set de taxe care reuseste sa surprinda pe toata lumea.
Taxa pentru pom (fiecare pereche care se casatoreste trebuie sa plateasca o taxa, folosita de autoritati pentru sadirea unui pom) sau cea pentru oficierea cununiei la sfarsit de saptamana, taxa pentru muzica de la nunta - este vorba despre suma de 180.000 de lei vechi care reprezinta contravaloarea drepturilor de autor pentru melodiile audiate la petrecere - acestea sunt doar cateva exemple.

Numai in 2006, Primaria Iasi a incasat din taxa de pom peste un miliard de lei vechi. Pe de alta parte, dupa ce s-au ocupat de detinatorii de ambarcatiuni, autoritatile iesene au pus ochii si pe producatorii de rachiu, care trebuie sa achite o taxa pentru cazane de 200 de mii de lei vechi. Printre altele, iesenii platesc taxa pe caini comunitari - 7 RON/an sau pe accesul in cimitire. De asemenea, o alta taxa speciala se refera la "promovarea sportului local" - 14 RON/an. Taxa de catel se strange de la contribuabilii ieseni pentru a asigura fondurile hingherilor si a padocului in care sunt stransi maidanezii din municipiul Iasi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.