- Domnule Sergiu Nicolaescu, proiectul dvs. de film "Comisarul Moldovan Reloaded", cum i s-a spus, titlul de lucru fiind "Supravietuitorul", a primit o prima de la stat de 1,8 milioane lei...

- Un moment! Prima respectiva a primit-o producatorul, "MediaPro Pictures". As vrea sa spun ca la concursul care a avut loc au fost depuse dosarele de proiect, concursul CNC avand doua faze. Prima este scenariul - anonim, neiscalit, care este notat de cinci membri ai juriului. Daca a obtinut o nota peste 7, atunci se prezinta si producatorul, si regizorul. Adunate, punctele de la scenariu si cele pe care le primesc producatorul si regizorul dau fiind rezultatul final.

- Scenariul acestui film va apartine?

- Nu doar mie. El este realizat atat de mine, cat si de o ziarista, Adina Mutar. Repet, cu aceste puncte adunate am iesit pe locul intai.

- Deci n-are ce sa va reproseze Cristi Puiu.

- In primul rand, n-am concurat la aceeasi sectiune. El a mers la Dezvoltare, iar eu la Lungmetraj de fictiune. N-avem nimic de impartit. Apoi, si eu, la randul meu, am pierdut cu alte filme. Pe care voiam sa le regizez prin firma mea, "Cine-Tv Film".

- Cu ce filme ati pierdut?

- Cu "Poker", al carui titlu secret, de concurs, a fost "Jocuri de noroc". Mi-a lipsit putin, patruzeci de sutimi, acest proiect fiind primul respins, de sub bara. Este o ecranizare dupa piesa omonima a lui Adrian Lustig, care se joaca cu succes la Teatrul de Comedie. Era un scenariu foarte bun.

- Veti depasi bugetul record din ultimii ani de cinema romanesc, care ii apartine lui Nae Caranfil, cu "Restul e tacere" - 200.000 euro?

- Doamne fereste! Proiectul meu, al carui producator este "Media Pro Pictures", are un buget de 3,6 milioane lei, din care 1,8 milioane sunt de la CNC, in timp ce Caranfil are un deviz de 8 milioane lei.

- Dumneavoastra veti fi protagonist, ca si in vechiul "Comisar Moldovan". Va veti afla in compania lui Gheorghe Dinica si a lui Dan Bittman?

- Nu pot spune prea multe despre distributie, pentru ca inca nu am fixat-o. Cert este ca Dan Bittman mai mult ca sigur va aparea in film, am vorbit deja cu el.

- De ce ati ales sa faceti continuarea acestui policier?

- Istoria comisarului Miclovan Moldovan este inspirata din viata unui frate al mamei mele, pe numea Gheorghe Gambrea. Era un barbat inalt, frumos, elegant, si la fel am incercat sa fiu eu in film. Actiunea se petrece astazi, cu treceri in trecut, iar eu sunt comisarul Moldovan cel batran.

- Cand veti incepe filmarile si cand estimati ca va avea loc premiera?

- Voi incepe filmarile destul de curand, la 1 iunie, iar premiera va fi la sfarsitul acestui an.

- Domnule Nicolaescu, unele filme ale dvs., cum a fost "Mihai Viteazu", au obtinut recorduri de public. Cati spectatori de cinema au vazut un film ca acesta, de exemplu?

- "Mihai Viteazu" a fost vazut in cinematografe de aproximativ 14 milioane de spectatori.

- Deci aproape o tara…

- Aproape Romania toata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.