Temperatura-record pentru luna ianuarie, inregistrata ieri la Calafat. In Bucuresti, 14 grade Celsius
Mai era putin pana la canicula. Romanii au simtit ieri "gustul" primaverii, desi suntem exact in mijlocul iernii. Temperatura aerului a urcat pana la 19 grade Celsius la Calafat, in timp ce la Bucuresti s-au inregistrat 14 grade. Profitand si de ziua libera, romanii au invadat parcurile si terasele. Cei mai curajosi au intins paturi pe iarba si au facut plaja, in mijlocul fumului de la mititeii si carnaciorii care sfaraiau pe carbuni. Meteorologii spun ca de zece ani incoace luna ianuarie a devenit imprevizibila, aducand schimbari bruste de temperatura si perioade in care mercurul termometrelor o ia razna. Incalzirea globala a devenit deja o realitate, la fel ca si teoria potrivit careia anul 2007 va fi cel mai cald din istorie.

Romanii au iesit ieri la un "miting" national, invadand parcurile si terasele restaurantelor, "protestand" astfel fata de temperaturile primavaratice de la mijlocul iernii. Meteorologii spun ca de vreo zece ani incoace luna ianuarie ne ofera asemenea anomalii termice, cum a fost si cea de ieri, cand in Oltenia, la Calafat, au fost inregistrate 19 grade Celsius, ca record al zilei.
Schiurile, saniile, paltoanele, bocancii si caciulile "plang" la ora asta. Vremea a luat-o razna. Te freci la ochi, pentru ca nu-ti vine sa crezi ce vezi in mijlocul iernii. Romanii au iesit la iarba verde.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.