Bucurestenii vor ramane si in urmatorii doi ani cei mai bine platiti romani. Potrivit Comisiei Nationale de Prognoza, in Capitala, salariul mediu net va ajunge in 2008 la aproape 1400 de lei, cu aproximativ 280 de lei mai mult decat in 2006.

Bucurestiul va conduce, in urmatorii 2 ani, si in ceea ce priveste numarul de salariati, dar si rata somajului. Locuitorii Capitalei sunt urmati in clasamentul salariilor de cei din zona de vest a tarii si de cei din Muntenia.

In aceste regiuni, salariul mediu net va depasi, in 2008, 1000 de lei. Salariul mediu net pe regiuni in 2008 va fi pentru Bucuresti de 1393 lei, in Vestul tarii de 1028 lei, iar in Muntenia de 1011 lei. In restul regiunilor tarii, salariul mediu va fi cuprins intre 940 si si 990 de lei. Potrivit prognozelor pentru urmatorii doi ani, toate cele 8 regiuni ale Romaniei vor inregistra cresteri ale numarului de salariati. Cea mai puternica evolutie in acest sens o va avea tot Bucurestiul, care va ajunge sa aiba, in medie, aproape un milion de angajati, cu peste 300 de mii mai multi decat avea in 2006.

De asemenea, cresterea numarului de salariati va duce la o scadere a ratei somajului in toate regiunile tarii. Potrivit Comisiei Nationale de Prognoza, cea mai scazuta rata a somajului, de 2,1%, se va inregistra in anul 2008 in Bucuresti, iar cea mai ridicata, de aproape 7 procente, in Oltenia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.