Vintul puternic si caderile masive de zapada din ultimele 36 de ore au dus la blocarea mai multor drumuri europene, nationale si judetene. In judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita si Arges, activitatile de deszapezire au fost ingreunate de conditiile meteo defavorabile. Din cauza ninsorii, a vintului puternic (de peste 70 km/h), care formeaza suluri de zapada la nivelul solului, si a temperaturilor de sub -6 grade C, materialele antiderapante nu mai au eficienta. Ieri dupa-amiaza, pe 11 sectoare de drumuri nationale circulatia se desfasura cu dificultate.

Hunedoara. In judet se circula cu mare greutate din cauza stratului de zapada care avea 20 de centimetri, iar la primele ore ale zilei utilajele de deszapezire nu apucasera sa parcurga toate tronsoanele. Aceleasi dificultati se intimpinau si pe drumurile judetene. Ieri, drumurile din zona Gura-Zlata erau impracticabile. Aceeasi situatie se inregistra pe drumul care care face legatura dintre satele Muncel, Feregi si Poiana Rachitelii, din Muntii Poiana Rusca. In aceasta zona, pe unele portiuni, zapada atinge si doi metri. Un alt drum blocat este cel dintre localitatile Ghelari-Bunila si Vadu Dobri. Din cauza ca a continuat sa ninga, iar vintul a viscolit zapada interventia utilajelor a fost inutila. Pe linga ingreunarea traficului in intregul judet, citeva localitati hunedorene au ramas fara curent electric.
Gorj: Drumul european Filiasi-Petrosani este impracticabil pe o lungime de 30 de metri, la intrarea in orasul Bumbesti Jiu. Din cauza surparii malului unui piriu, un metru si jumatate din drum a fost distrus. Lucratorii de la sectia Gorj a Drumurilor Nationale au marcat portiunea afectata de alunecarea de teren. Lucrarile de refacere a cai carosabile vor dura, se pare, o luna si jumatate.
Suceava. Ieri dimineata, trei drumuri judetene (Suceava-Berchisesti, Calafindesti-Siret, Siret-Musenita-Fratauti) erau blocate. Cele mai mari probleme au aparut in zona de ses, unde vintul a suflat cu peste 80 de km/h. Din aceasta cauza, pe sosele s-au format suluri de zapada cu inaltimi de pina la un metru, ceea ce a condus la blocaje.
Sibiu. Drumul national dintre Sibiu si Medias a fost blocat mai multe ore. Situatia s-a remediat la prinz, cind circulatia s-a reluat pe un singur sens pe o distanta de mai bine de zece kilometri. De asemenea, pe drumul european care leaga Sibiul de Brasov, in noaptea de duminica spre luni nu s-a putut circula aproximativ patru ore. Spre dimineata, traficul a fost reluat, dar se circula in conditii dificile.
Vilcea. Pe Valea Oltului, circulatia a fost blocata in acest weekend din cauza ca mai multe stinci s-au desprins din munte si au cazut pe sosea. Initial, a alunecat o bucata de piatra de aproximativ 20 de tone. Circulatia a fost deviata prin orasul Calimanesti. Ceva mai tirziu, echipajele de la Directia Regionala Drumuri si Poduri Vilcea au intervenit cu mai multe utilaje pentru a indeparta de pe sosea alte doua stinci, de peste sase tone, care s-au prabusit pe Valea Oltului, in zona Lotrisor. In zona Barajului Bradisor, un mal a alunecat pe sosea, cu tot cu arbori, blocind un sens de circulatie.
Mehedinti. Peste 30 de persoane au fost nevoite, duminica seara, sa astepte mai multe ore in frig, dupa ce autobuzul in care se aflau si care circula pe ruta Baia de Arama - Drobeta-Turnu-Severin, a ramas inzapezit intre localitatile Siroca si Balta.
La fata locului s-au deplasat muncitorii societatii de deszapezire SC Scifexau, care insa au uitat sa ia si material antiderapant, astfel incit calatorii au fost nevoiti sa stea in frig mai multe ore, pina cind autobuzul a fost deszapezit.
Caras-Severin. Pe DN 67 D, Valea Cernei-Baile Herculane, circulatia se desfasura aseara pe un singur fir. De asemenea, drumul spre Muntele Semenic, unde zapada depaseste pe alocuri 1,5 metri, este inchis din cauza viscolului.
Neamt. Zeci de localitati din judetul Neamt au ramas fara energie electrica, in noaptea de 27 spre 28 februarie ca urmare a vintului deosebit de puternic. Rafalele au atins chiar si viteza de 90 kilometri/ora, producind ruperea unor crengi care au avariat cablurile electrice. In bezna au ramas, in total, 91 de localitati.

Vesti proaste: va continua sa ninga

Potrivit prognozei ANM, ninsoarea si viscolul vor continua si astazi iar temperaturile vor scadea accentuat. Avind in vedere conditiile meteo si starea drumurilor nationale, reprezentantii Comandamentului de Iarna recomanda conducatorilor auto sa evite deplasarile in zona de sud-est a tarii (Dobrogea) pina cind conditiile meteo se vor ameliora. Soferii pot afla mai multe informatii despre starea drumurilor nationale sunind la dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la urmatoarele numere de telefon: 021/315.75.66, 021/212.60.70. La Comandamentului Central de Iarna, programul de lucru este nonstop.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.