Tinerii au posibilitatea sa isi construiasca o casa cu un ajutor de la stat in valoare de pana la 10.000 de euro. Autoritatile au primit deja circa 3.000 de solicitari pentru subventie din partea primariilor.
Tinerii cu varsta de pana la 35 de ani, singuri sau casatoriti, sunt mai aproape de locuinta mult visata. Cei care nu au casa sau detin o locuinta cu o suprafata mai mica de 50 de metri patrati isi pot construi o locuinta prin credit ipotecar, beneficiind de o subventie de 20% din partea statului. Potrivit unei legi aprobate recent de Parlament, subventia se acorda la finalizarea constructiei locuintei, pe baza devizului general si nu poate fi mai mare de 10.000 de euro. Legea modifica actul normativ anterior prin care nivelul subventiei acordate de stat se calcula anual.

CRITERII. In afara de tineri, de aceasta lege pot beneficia si persoanele sau familiile care au ramas fara adapost in urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii din cauza unor calamitati, cei evacuati din locuintele expuse unui risc major sau cei evacuati din casele care fac obiectul unei legi de retrocedare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.