Locuintele europene au preturi care ajung pana la cateva milioane de euro

Doriti sa cumparati o locuinta in tarile membre UE? Nu va opreste nimeni, trebuie doar sa aveti bani cash sau venituri suficiente pentru a lua un credit de la o banca locala. Atentie la taxele notariale si la impozite!

Preturile locuintelor in Uniunea Europeana difera mult de la o tara la alta, dar si mai mult de la o zona la alta. Capitalele si zonele turistice celebre sunt aproape inabordabile pentru romani, orasele mari sunt si ele foarte scumpe, in schimb locuintele din localitatile mici, amplasate la distante mari de orase, sunt accesibile.

"O casa bunicica dintr-un orasel, care are si un petic de teren, poate fi cumparata cu 100.000-150.000 de euro, iar o casuta la tara, departe de un oras, chiar cu 20.000-30.000 de euro", spune analistul imobiliar Arthur Silvestri. El adauga ca pentru o locuinta, chiar si pentru o garsoniera de 20 de metri patrati, in Paris, Roma, Madrid, aveti nevoie de minimum 150.000-200.000 de euro. Exista si oferte de case mai ieftine, amplasate in noi locatii rezidentiale construite la 20-30 de kilometri de oras, care variaza intre 150.000 si 400.000 de euro. Cu toate astea, multi romani plecati la munca in strainatate si-au cumparat deja o locuinta.

"Multi dintre romanii veniti cu parinti si bunici isi cumpara o casa impreuna si se ajuta intre ei. In acest fel isi pot permite rate mai mari, pentru ca sunt trei generatii, iar ratele se platesc la banca pe parcurs de 30 de ani", spune un roman stabilit in Neckarsulm, Germania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.