Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca, pana la vara, vacile, gainile, porcii si caii vor disparea din gospodariile improvizate de la coltul blocului.

Bucurestiul este singura capitala europeana unde exista inca gospodarii cu WC-ul in curte, porci in sandrama si cai la caruta cu care unii se plimba pe bulevarde. Nici in privinta colectarii selective a gunoiului nu stam mai bine, iar Primaria Capitalei are solutii pentru toate aceste anomalii doar pe hartie.

Astfel, bucurestenii vor simti schimbari semnificative in spatiul public abia in cativa ani de la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

In prezent, in toate cartierele din Bucuresti, oamenii se trezesc dimineata in cantatul cocosilor, mugetul vacii, behaiala si miros de balegar. Desi exista reglementari locale care interzic cresterea animalelor domestice in oras, directorul Directiei Sanitar-Veterinare Bucuresti (DSV), Constantin Savu, sustine ca "la nivelul anului 2007, avem in Bucuresti 29.804 pasari, 979 de porci, 543 de vaci, 2.413 oi, 747 de capre, 1.469 de iepuri si 6.950 de caini de companie".

Aceste cifre l-ar speria pe orice european care locuieste intr-un oras. "Cand am cerut reglementari despre caracteristicile cotetelor acceptate in Viena, seful directiei lor sanitar-veterinare nu intelegea despre ce e vorba. Acolo, animale domestice pentru consum nu mai sunt crescute izolat, in gospodarii vechi, de 40 de ani", spune directorul Directiei de Integrare Europeana din Primaria Capitalei, Radu Ancuta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.