Ministerul Educatiei intentioneaza sa introduca in licee un curs optional de management al proiectului, spune Eugen Stoica, inspector general pentru stiintele socio-umane. Citeva programe-pilot s-au desfasurat deja, chiar la nivel de gimnaziu.

"Noi coborim la nivel gimnazial cu acest tip de activitati, ceea ce in mod normal ar trebui sa se desfasoare la liceu", a spus Stoica.

S-au organizat seminarii la Bucuresti, Iasi, Timisoara si Brasov, destinate profesorilor care vor fi implicati in program. Astfel, ei au fost instruiti in domeniul managementului de proiecte, pentru a-i coordona pe elevii care au idei de imbunatatire a vietii in comunitate.

Antrenament in clasa a VII-a

Elevii de clasa a VI-a si a VII-a se pot inscrie deja pentru astfel de activitati. Programul de educatie civica P&G "Invata sa schimbi lumea!" are ca obiectiv implicarea directa a scolarilor in solutionarea unor probleme ale comunitatii. Astfel ca elevii trebuie sa observe ce nevoi au oamenii din orasul in care traiesc si apoi sa realizeze un proiect pentru solutionarea lor.

"Prin acest program vrem sa-i invatam pe copii sa isi asume responsabilitatile si ca trebuie sa joace un rol activ in comunitate. Ca sa realizeze aceste lucruri nu e nevoie sa termine facultatea", a explicat Jose Medran, directorul general al Procter&Gamble Marketing Romania, unul dintre sustinatorii Programului "Invata sa schimbi lumea!". Termenul de finalizare a proiectelor este 19 februarie 2007, urmind ca pina pe 28 februarie sa fie selectate cele cistigatoare.