Muzeul Brukenthal, una dintre atractiile turistice ale Sibiului, adaposteste sculptura "Pieta", realizata cu mult timp inainte ca Michelangelo sa sculpteze celebra opera omonima expusa in Bazilica Sfantul Petru, relateaza Rompres.

"Pieta" de la Brukenthal, considerata cea mai frumoasa sculptura din muzeu, este realizata cu 79 de ani inainte de "Pieta" (anul 1499 - foto) lui Michelangelo. "Sculptorul este un anonim transilvanean", a declarat doctorul Andrei Kertesz, cercetator al Muzeului National Brukenthal.

Spre deosebire de celebrul Michelangelo, sculptorul transilvanean care a realizat "Pieta" nu este cunoscut de cercetatori. Totusi, istoricii artei spun ca autorul operei de la Sibiu "a fost format in ambianta austro-boemiana, importanta zona de sinteza artistica si de difuzare a acesteia la inceputul secolului al XV-lea".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.