Salile si gradinile de cinema din administratia si patrimoniul RADEF Romania Film vor fi scoase la privatizare la inceputul lunii martie de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC).

Conform strategiei de vanzare a cinematografelor, publicata marti in "Monitorul Oficial", RADEF administreaza in prezent 299 de sali si gradini de cinema. Dintre acestea, 34 se afla in Capitala, printre ele numarandu-se Patria, Excelsior, Cotroceni, Europa si Cosmos.

Directorul RADEF, Mihail Tintea, declara la sfarsitul anului trecut ca aproape 40 de cinematografe se afla in procese de retrocedare. In aceasta categorie intra Scala, Lumina si Festival din Bucuresti. In 30 de zile RADEF trebuie sa propuna ministerului, lista lanturilor cinematografice care urmeaza sa fie scoase la vanzare, dupa care in termen de 10 zile MCC va face publice ofertele de vanzare, urmand ca licitatie sa se faca in alte 15 zile.

Cinematografele din administrarea RADEF vor fi vandute in doua etape. Intr-o prima faza activele vor fi vandute catre utilizatorii actuali, prin negociere directa cu locatarii sau asociatii, doar daca au efectuat investitii de peste 15% din valoarea activelor utilizate, au respectat clauzele contractuale, si nu au avut restante la plata chiriei in ultimele sase luni. Vanzarea catre utilizatorii actuali se va face cu preluarea salariatilor.

Dupa cumparare, utilizatorii actuali care efectueaza si activitate de exploatare film vor avea obligatia continuarii proiectiei cinematografice, pe o perioada de minimum zece ani. In a doua etapa, se vor vinde celelalte active aflate in administrarea RADEF prin licitatie publica cu strigare. In acest caz sunt vizate atat salile de cinema inchise in momentul de fata, cat si cele in care utilizatorii actuali nu indeplinesc conditiile pentru cumpararea acestora sau nu doresc sa le cumpere. Sumele obtinute din vaanzarea cinematografelor vor merge la bugetul de stat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.