Cristi Minculescu si-a sarbatorit ieri ziua de nastere. In afara de faptul ca a implinit varsta de 48 de ani, tot pe data de 9 ianuarie el sarbatoreste 27 de ani de cand face parte din trupa Iris. In aceeasi zi, s-u mai nascut si alte personalitati ale scenei muzicale mondiale, precum chitaristul Jimmy Page (Led Zeppelin) si interpreta de muzica folk, Joan Baez.
Solistul si liderul trupei Iris isi aminteste cu nostalgie acum, la 27 de ani de cand a fost cooptat in formatie, de momentul in care a dat proba, chiar de ziua sa nastere, sperand ca va deveni vocalistul trupei.

Primind un raspuns afirmativ din partea viitorilor colegi, Cristi a fost nevoit sa renunte la facultate pentru a-si desfasura, in cele mai bune conditii, meseria de solist. Referitor la acest moment, Cristi isi aminteste: "A fost o discutie destul de lunga, le-am explicat parintilor mei foarte elegant ca asta era destinul meu si ca nu mai avea rost sa ne certam. Ai mei, panicati! Anul ala, 1980 a fost foarte dificil. Au facut tot felul de incercari, pe deplin justificate, sa ma intoarca din drum... Si totusi, le placea foarte mult la concerte! Virulenta a inceput sa paleasca pe masura ce apareau concertele".

Tot din aceeasi perioada, solistul isi mai aduce aminte ca la primul sau concert la Iris, pe data de 5 februarie 1980, portarul nu a vrut sa-l lase sa intre, deoarece nu a stiut ca este membru al formatiei.
In ceea ce priveste lucrurile pe care si le-ar dori de ziua lui, Cristi Minculescu este extrem de modest, spunand ca nu-si doreste decat sanatate pentru el si familia lui. Mai mult decat atat, se stie ca cea mai mare dorinta a sa este sa sarbatoreasca 50 de ani de activitate alaturi de Iris. In continuare, cel mai frumos cadou primit de el pana acum, ramane discografia completa Led Zeppelin, cand a implinit 30 de ani, in anul 1989. Evident, Cristi este foarte incAntat ca si Jimmy Page, pe care il apreciaza foarte mult si il considera cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor, este nascut in aceeasi zi cu el.

Jimmy Page, pe numele sau adevarat James Patrick Page s-a nascut in aceeasi zi cu Cristi Minculescu, in anul 1944. Fara indoiala, unul dintre cei mai buni chitaristi din istoria muzicii rock, el si-a inceput cariera in anul 1966, fiind cooptat, doi ani mai tarziu, in trupa care l-a consacrat, Led Zeppelin. Trupa s-a bucurat de foarte mare succes, pana in anul 1980, anul despartirii cauzate de decesul unuia dintre componenti. Ulterior, in 1989, Page a prelucrat o mare parte din piesele formatiei, pentru lansarea unui Box Set in 1990, numit Led Zeppelin. Acesta a devenit cel mai bine vandut Box Set al tuturor timpurilor. Din 1990, Jimmy Page se implica in organizarea mai multor concerte de caritate si lucreaza chiar la o organizatie non-guvernamentala, infiintata de sotia sa, organizatie ce sprijina copiii defavorizati din Brazilia.

Joan Baez s-a nascut pe data de 9 ianuarie 1941, in Staten Island, New York. Cantareata si compozitoarea de muzica folk, cunoscuta pentru numeroase hituri ale anilor 70 (printre care "Diamonds & Rust" si "The Night They Drove Old Dixie Down"), si-a inceput cariera muzicala in anul 1959, cand a inregistrat si primul album. Recunoscuta si pentru implicarea ei activa in lupta impotriva violentei si pentru sustinerea drepturilor omului, ea a primit in anul 198, din partea a doua universitati americane, titlul de "Honorary Doctor of Humane Letters". Joan Baez a sustinut in Romania pana acum, doua concerte, primul in 1997 si cel de-al doilea in 2004.