Literatii de la noi anunta un an cu o literatura autohtona prolifica: cei mai multi vor da la tipar, anul acesta, cel putin un volum

Pentru Gabriela Adamesteanu (foto), 2007 va fi un fel de ragaz in care va face din proiectele individuale, "prea mult aminate", o prioritate. Pina la sfirsitul anului, ea isi propune sa termine romanul la care lucreaza in momentul de fata, din care a publicat deja mai multe fragmente in revistele "Romania literara" si "Steaua". Este un roman pe care autoarea l-a inceput de mai multe ori si caruia, dupa citeva variante, a decis sa ii puna titlul "Provizorat".

Un alt fragment din acesta va fi publicat intr-o antologie americana, "World Through the Eyes of Writers", care va aparea in martie 2007, la Editura World Whithout Borders. Pentru aceasta antologie au fost selectati autori din intreaga lume, fiecare fiind ales de un scriitor american de aceeasi origine etnica. Gabriela Adamesteanu ne-a declarat ca ea a fost propusa de Norman Manea. Un alt proiect al scriitoarei, de data aceasta nu la fel de sigur ca primul, este traducerea celei de a doua carti la prestigioasa Editura Gallimard. Cei de la Gallimard vor opta intre "Drumul egal al fiecarei zile" si "Intilnirea". De asemenea, in Bulgaria, Editura Balkani va publica traducerea cartii "Dimineata pierduta".

"Aventurile" lui Iaru

Anul acesta, poetul Florin Iaru va da la tipar doua carti: una de poezie, al carei titlu va fi "Poezii de aventuri", si un roman, "Negru", care va fi publicat la Editura Polirom, in colectia Ego. Proza. Daca, pentru roman, scriitorul mai are nevoie de o luna de concediu ca sa il poata incheia, din volumul de poezie "mai lipseste o singura fraza", pentru care inspiratia intirzie sa apara de vreun an. Cind aceasta va veni totusi, cartea va fi publicata la Editura Cartea Romaneasca. Planurile pentru 2007 nu se opresc insa la literatura: el se gindeste la trei proiecte de emisiune, despre "aventurile modernilor", unde i-ar placea sa fie, pe rind, moderator sau realizator.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.