Jumatate din Bucuresti s-a intors ieri la Evul Mediu. O pana de curent fara precedent a aruncat in haos mai multe cartiere ale Capitalei.

Cele mai afectate zone au fost Bucur-Obor, Gara de Nord, Stefan cel Mare, Colentina, Piata Romana, Dorobanti, Calea Victoriei. Lipsa curentului a dat peste cap activitatea dintr-o mare parte a Bucurestiului.

Reprezentantii Electrica au declarat ca pana de curent s-a produs la ora 14.30 si a durat 50 de minute. "Cauza avariei este un scurtcircuit la statia de 110 kilovolti din Obor", a declarat directorul adjunct al Dispeceratului Central Electrica Muntenia, Marian Cernat.

Trei spitale au fost afectate

Trei mari spitale au fost afectate: Spitalul Colentina, Spitalul de Boli Infectioase "Matei Bals" si Spitalul de Oftalmologie. Dintre acestea cele mai mari probleme s-au inregistrat la Spitalul Colentina. "La Ortopedie era pe masa de operatie un bolnav, iar avaria l-a prins deja anesteziat. Nu am avut ce face si l-am dus inapoi in salon. Alti doi pacienti erau la hemodializa si pana de curent a compromis sangele pe care il primeau. Totul s-a intamplat pentru ca nu avem generator propriu", a precizat managerul unitatii sanitare, Petre Cosereanu. La metrou s-au inregistrat probleme in statiile Obor si Piata Iancului care au fost cufundate in intuneric 50 de minute, perioada in care circulatia garniturilor a fost oprita. Din fericire nici un tren nu a ramas in tunel, calatorii fiind debarcati in siguranta in cele mai apropiate statii.

Avaria a dat peste cap semafoarele

Pana de curent a creat panica la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei si la Serviciul de Semaforizare al Municipalitatii. Doua masini pe care pana de curent le-a prins in trafic s-au tamponat la intersectia sos. Kiseleff - str. arh M. Mincu. "A fost afectata circulatia din zonele de nord, sud-est si centrala. Semafoarele din 14 mari intersectii au fost date peste cap de avaria la transformatorul din Obor. Dupa o ora doar in doua mari intersectii mai erau probleme: str. Turda cu bd. Mihalache si bd. Lacul Tei cu str. Teiul Doamnei", a declarat directorul adjunct al Administratiei Strazilor, Cristian Ionescu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.